Blog

Piața muncii: prea bătrân pentru angajare

În prezent, cerinţele de pe piaţa muncii par din ce în ce mai greu de îndeplinit. Tot mai mulţi şomeri reclamă că angajatorii au o problemă cu vârsta, cei tineri fiind respinşi pentru că nu au experienţă, iar cei de peste 40 de ani, pentru că sunt „prea bătrâni” şi calificaţi în meserii care nu mai au căutare.

În țările occidentale, angajatul este singurul responsabil dacă își dorește o viață mai bună, un job mai atractiv. În țările din Europa de Vest, presiunea este pe angajat, și nu pe sistem sau pe companie. Șomajul sau ajutorul social reprezintă doar un pas spre un alt loc de muncă.

Cele 17 Legi ale lucrului în echipă

Echipa este celula de bază a oricărei instituții sau companii. Când toți membrii ocupă o poziție bine definită, își cunosc sarcinile și muncesc pentru a-și atinge aceste sarcini, rezultatul firesc este succesul!

Salariile românilor în 2015

Salariile românilor în 2015 au avut un trend de creștere. Potrivit INS (Institutul Naţional de Statistică) angajații din România au primit în luna noiembrie 2015, un salariu mediu net de 1.918 lei lunar.

Avantajele leasingului de personal

Leasingul de personal a devenit în ultimii ani tot mai căutat și apreciat atât în rândul angajatorilor, cât și în cel al salariaților. Deși este privit cu scepticism de angajații care vor stabilitate în viața profesională, un mare avantaj ar fi că angajatorii găsesc, astfel, mai ușor angajații de care au nevoie doar pentru anumite perioade de timp și scapă de obligațiile impuse de lege în cazul contractelor pe perioadă nedeterminată, iar angajații au parte de flexibilitate și de libertatea de a alege jobul sau angajatorul dorit.

Metode ieftine de recrutare

Criza locurilor de muncă din ultimii ani a adus scăderi drastice ale bugetelor destinate recrutării, pe lângă tăieri de salarii și de personal. Aceste fapte au făcut și mai dificilă misiunea managerilor de resurse umane din cadrul companiilor, care trebuie să găsească cei mai buni angajați, cu niște costuri minime, spre zero.

Experțiii în HR susțin însă că tehnologiile secolului 21 pot fi folosite cu succes pentru recrutarea la costuri reduse. În articolul de azi vă prezentăm trei „trucuri” de recrutare simple, la care poți apela pentru a găsi cei mai buni specialiști, care să se alăture companiei pe care o reprezinți.

1 2 3 7