Pentru Companii

Suntem încântați că ne oferiți oportunitatea să vă prezentăm portofoliul de servicii Bee Jobs, companie ce activează în domeniul Resurselor Umane. Noi urmărim să dezvoltăm relații pe termen lung cu clienții, în vederea înțelegerii în profunzime a nevoilor acestora de personal, pentru oferirea unor servicii complete și de calitate. Dialogul deschis, fructificat în rezultate pozitive pentru ambele părți este obiectivul oricărei colaborări cu Bee Jobs.

Resursele umane reprezintă cea mai importantă categorie de resurse necesare în cadrul activității unei companii și în plus, există o nevoie dinamică de acoperire a posturilor cu personal calificat. Implicarea resursei umane în cadrul activității economice reprezintă premisa dezvoltării unui mediu economic sănătos care corespunde unui context economic și social extrem de dinamic.

Servicii HR

1. Recrutare și selecție de personal

Criteriile de recrutare le stabilim împreună cu clienții, în detaliu și vizează în special competențele  profesionale, experiența, atitudinea, precum și potențialul de dezvoltare al candidatului.

Durata procesului de recrutare se stabilește în funcție de necesitățile angajatorului și specificul postului, începe din momentul semnării contractului de prestari servicii și se încheie în momentul angajării candidatului ideal.

Principalele avantaje ale colaborării cu Bee Jobs :

 • definirea exactă a profilului candidatului, a fișei postului și a condițiilor de angajare conform și cu legislația română / comunitară în vigoare;
 • stabilirea contactelor cu persoanele care corespund cerințelor clienților;
 • mediere, consiliere;
 • putem să organizăm pentru dumneavoastră interviurile și testele psihologice (testele psihologice se efectuează doar la cererea angajatorului);
 • prezentarea unui raport cuprinzând aprecieri făcute în urma interviurilor, analizei CV-ului, a testelor de personalitate și a referințelor adunate;
 • recomandarea candidaților (lista scurtă ce cuprinde 2-3 sugestii, în funcție de post);
 • sprijinirea în alegerea celui mai potrivit candidat;
 • sprijinirea clientului și punerea la dispoziție a documentelor necesare în vederea încheierii contractului individual de muncă (model contract, legislație în vigoare).

2. Analiza și evaluarea personalului

Calitatea oamenilor din cadrul unei companii e necesar să fie monitorizată continuu de către conducerea companiei pentru a se putea sesiza eventualele erori cu posibilitatea remedierii acestora, în vederea asigurării unui climat optim de lucru. Acest proces presupune o analiză extrem de cuprinzătoare a personalului.

In concordanță cu scopul analizei și al evaluarii, vor fi dezvoltate obiective pe baza cărora se vor stabili caracteristicile și competentele pentru fiecare individ în parte. Aceste caracteristici odată stabilite se vor urmări de-a lungul unei perioade de timp tocmai pentru a realiza o evaluare amplă și complexă a personalului.

3. Consiliere, mediere, informare

Informațiile de calitate fac diferență în cadrul pieței muncii. Tocmai din acest motiv, Bee Jobs pune la dispoziția dumneavoastră serviciul de Consiliere, Informare și Mediere de personal. Acest serviciu se adresează atât persoanelor juridice cât și persoanelor fizice.

Când are nevoie o companie de acest serviciu ?

 • în momentul în care se discută o reorganizare a companiei;
 • dacă se dorește implicarea în dezvoltarea profesională a angajaților;
 • în cazul în care compania are în prim plan dezvoltarea unei imagini responsabile vis a vis de angajatul care va fi eliberat din funcție (astfel compania se va asigura că angajatul demis își va găsi un alt loc de muncă cu ajutorul acestui serviciu).

Astfel, beneficiați de reducerea costurilor cu până la 50 %, o relație profesională la un standard înalt și de lungă durată. De asemenea, economisiți energie, timp și bani în planificarea nevoilor de personal, găsirea de personal calificat și înlocuirea de personal.

4. Outplacement

Scopul acestui serviciu este acela de a oferi suport salariaților aflați în căutarea unui nou loc de muncă ca urmare a deciziei angajatorului de a încheia colaborarea cu aceștia. Compania dumneavoastră poate contracta acest serviciu pentru a-l oferi angajaților drept compensație în cazul demiterii din funcție a personalului. Această activitate presupune:

 • suport în promovarea performanțelor profesionale;
 • consiliere în abordarea unui post sau domeniu de activitate diferit.

5. Plasare externă

Facem aici  referire la găsirea unor candidați potriviți pentru firme din strainatate. Procesul de recrutare va fi demarat numai după primirea ofertei ferme a locului/locurilor de muncă. Oferta fermă trebuie semnată și stampilată de către client și va conține în mod obligatoriu următoarele elemente:

 • durata perioadei de muncă ce urmează să fie prestată în străinătate;
 • moneda în care vor fi plătite drepturile salariale, precum și modalitățile de plată;
 • prestațiile în bani și/sau în natură aferente desfașurării activității în străinătate;
 • condițiile de climă;
 • reglementările principale din legislația muncii din acea țară, etc.

Suntem mereu atenți la nevoile mediului de business pentru serviciile aferente, fie că este vorba despre piața muncii – recrutare și selecție, fie că aducem în prim plan formarea profesională, bazată pe schimbul de generații și necesitatea unei dezvoltări continue.