Blog

Piața muncii: prea bătrân pentru angajare

În prezent, cerinţele de pe piaţa muncii par din ce în ce mai greu de îndeplinit. Tot mai mulţi şomeri reclamă că angajatorii au o problemă cu vârsta, cei tineri fiind respinşi pentru că nu au experienţă, iar cei de peste 40 de ani, pentru că sunt „prea bătrâni” şi calificaţi în meserii care nu mai au căutare.

În țările occidentale, angajatul este singurul responsabil dacă își dorește o viață mai bună, un job mai atractiv. În țările din Europa de Vest, presiunea este pe angajat, și nu pe sistem sau pe companie. Șomajul sau ajutorul social reprezintă doar un pas spre un alt loc de muncă.

România este o țară bazată pe consumerism și vindem într-o măsură extrem de mică bunuri și servicii care au o valoare adăugată mare. Aceste bunuri și servicii ar trebui să fie produse de angajați cu experiență semnificativă într-un anumit domeniu, și în România tocmai acești angajați se confruntă cu dificultăți foarte mari de a-și păstra locul de muncă sau a-și găsi unul nou.

Altfel , în țara noastră șansele de angajare încep să scadă la vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. După 50 de ani este cu atât mai dificil să îți găsești un loc de muncă. Datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2014 spun același lucru: mai mult de jumătate dintre persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani nu au reușit să-i convingă pe angajatori în anul 2014.

Potrivit specialiștilor, persoanelor cu studii superioare le este mai dificil să își găsească un loc de muncă, deoarece concurența pe această piață este mult mai mare. În cazul muncitorilor din producție, găsirea unui loc de muncă după vârsta de 45-50 de ani poate fi mai facilă, deoarece vârsta presupune o experiență vastă în domeniul respectiv de activitate.

Totodată, aceștia mai spun că angajabilitatea persoanelor mai în vârstă scade și din cauză că acestea au, de obicei, așteptări salariale mai mari, trebuie uneori să se subordoneze unor șefi mai tineri decât ei sau din cauză că multe dintre abilitățile și competențele lor se pot dovedi inutilizabile.

Angajarea în funcție de vârstă este și mai evidentă dacă ținem cont de criteriul geografic, mai exact de dimensiunea orașelor și de infrastructura de educație de care dispune. În orașele în care sunt centre universitare mari se observă o pondere crescută a tinerilor.

De exemplu, în Bucureşti, unde predomină banking-ul, IT-ul, telecom-ul, BPO, tinerii sunt majoritari. Asemănător stau lucrurile și în alte mari centre universitare, precum Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Craiova, dar și în Piteşti, Arad, Oradea și Târgu Mureş.

În general, în zona de sud și în Moldova găsirea unui loc de muncă este dificilă pentru persoanele de toate vârstele. „În aceste zone, în care oferta de muncă este destul de limitată, persoanelor trecute de 50 de ani le va fi mai dificil să își găsească un loc de muncă, față de contracandidații mai tineri.

Sursa: cariereonline.ro

Lasă un răspuns