Blog

Cele 17 Legi ale lucrului în echipă

Echipa este celula de bază a oricărei instituții sau companii. Când toți membrii ocupă o poziție bine definită, își cunosc sarcinile și muncesc pentru a-și atinge aceste sarcini, rezultatul firesc este succesul!

Nici unul dintre noi nu se naște cu toate abilitățile necesare pentru a fi cel mai bun coechipier. Important este că fiecare dintre noi putem să învățăm cum șă conducem o echipă șau cum să lucrăm în echipă în așa fel încât echipa să obțină rezultate satisfacătoare.

În aticolul de azi vă prezentăm cele 17 legi ale muncii în echipă, identificate de John C. Maxwell , cu recomandarea să citiți și cartea, pentru mai multe informații.

legea semnificatiei john maxwell1. Legea Semnificației – Nu poți realiza nimic cu adevărat valoros, de unul singur. Echipele implică un număr mai mare de persoane, ceea ce presupune existența mai multor resurse, mai multe idei și a unei energii mai mari decât în cazul unei singure persoane.

Se știe că oamenii au realizat întotdeauna mai multe dacă au lucrat împreună cu alții, și nu împotriva lor. (Allan Fromme)

legea imaginii de ansamblu2. Legea imaginii de ansamblu– Scopul este mai important decât rolul. Totul începe cu o viziune. Trebuie să aveți un scop  comun pentru a deveni o echipă. Dacă ești liderul echipei, trebuie să “arăți” tuturor scopul, să-i ajuți să-l adopte și să acționeze pentru îndeplinirea lui .

Oamenii care construiesc echipe de succes nu uită niciodată că fiecare persoană dintr-o echipă trebuie să joace un rol, iar fiecare rol are contribuția sa pentru realizarea unei imagini mai mari. (John Maxwell)

legea nisei3. Legea nișei– Toti jucătorii au un loc al lor căruia îi adaugă cea mai mare valoare. Fiecare membru al echipei are un loc bine stabilit și pentru care are abilitățile necesare. Un manager de succes știe să plaseze corespunzător oamenii, astfel încât fiecare să facă mai mult și mai bine ceea ce îi place și știe.

Cand oamenii nu se află în locul în care și-ar îndeplini sarcinile cu succes, lucrurile nu ies niciodată bine. (John Maxwell)
legea-muntelui-everest4.  Legea muntelui Everest
– Pe măsură ce provocarea devine din ce în ce mai mare, munca în echipă devine din ce în ce mai necesară. Dimensiunea visului/ scopului trebuie să determine dimeniunea echipei. Atunci când echipa nu corespunde scopului există doar două alternative – renuntați la vis/ scop sau dezvoltați echipa.

Un vis minunat poate oricând deveni un coșmar dacă în încercarea e a-l realiza sunteți însotit de o echipă proastă. (John Maxwell)

bee jobs bacau bestjobs5. Legea lanțului – Puterea unei echipe este influențată de veriga cea mai slabă. Dacă sunteți liderul unei echipe, nu puteți ignora problemele create de o veriga slabă. Atunci când nu tratați corespunzător partea proasta a echipei, veți pierde respectul celei mai bune.

Atunci când nu tratați corespunzător partea proastă a echipei, veți pierde respectul celei mai bune părți. (John Maxwell)

legea-catalizatorului-bee-jobs-bacau6. Legea catalizatorului – Echipele câștigătoare au jucatori care pun lucrurile în mișcare. Catalizatorii sunt oamenii care acționează și își asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac.

Ori de câte ori vedeti o echipă de oameni care dintr-o dată se redresează sau se îndreaptă vertiginos către un alt nivel, veți vedea pe cineva în acea echipă discutând, îndrumându-i și inspirându-i pe ceilalți.

7. Legea busolei – Viziunea oferă membrilor echipei direcție și încredere.  Liderul echipei are responsabilitatea de a identifica o viziune valoroasă și saă o expună în fața echipei. Fiecare echipă are nevoie de o direcție în care să creadă și să fie confirmată pe parcurs.

   Ori de câte ori creați o viziune, trebuie să creați și o legătură între trecut, prezent și viitor. Trebuie să le împletiți. Oamenii nu se vor indrepta către viitor până când nu vor fi cunoscut trecutul. (John Maxwell)
the-law-of-the-bad-apple8. Legea mărului stricat – Atitudinile greșite ruinează echipa. Atitudinile bune nu garantează victoria unei echipe, însă atitudinile greșite garantează eșecul. Atitudinea fiecărui membru, cu atât mai mult atitudinea liderului determină atitudinea echipei.

Nimic nu poate opri o persoană cu o atitudine mentală corectă să își atingă scopul; însă nimic nu poate ajuta o persoană cu o atitudine mentală greșită. (Thomas Jefferson)

legea-increderii-reciproce9. Legea încrederii reciproce – Colegii de echipă trebuie să poată conta unul pe celalalt atunci când este nevoie, altfel nu se poate vorbi de echipă eficientă.

Nu lucrăm unul pentru altul; lucrăm unul cu altul. (Stanley C Gault)

Caracter + Competență + Angajament + Consecvență + Coeziune = Încredere Reciprocă

legea-pretului10.    Legea prețului – Echipa nu reusește să își atingă potențialul atunci când refuză să plăteasca prețul necesar. Trebuie sa fiți dispuși să faceți sacrificii pentru binele echipei, să vă perfectionați și să luați decizii dificile în folosul echipei.

Cel care își dorește realizari mici va face sacrificii mici. Cel care îș doreste realizări mari va face sacrificii mari. (James Allen)
legea tabelei-de-marcaj11.    Legea tabelei de marcaj – Echipa poate face schimbări atunci când știe cu exactitate unde se află. Ca manager trebuie să vă asigurași că membrii echipei fac evaluari, modificări și iau decizii cât mai repede pentru a-și atinge obiectivele.

  Nu e suficient să munciti din greu, trebuie să știti cum vă descurcați. (John Maxwell)

legea bancii de rezerva12.    Legea băncii de rezervă– Echipele extraordinare au rezerve extraordinare. Pentru asta un leader trebuie să își perfecționeze continuu echipa, să fie pregătit pentru ziua de maine.

 Atunci când  fiecărei persoane i se permite să lucreze în zona sa de competență, întreaga echipă câștigă. (John Maxwell)
legea-identitatii13.    Legea identității – Valorile împărtașite definesc echipa. Asa cum valorile personale influențează și direcționează comportamentul unui individ, valorile organizaționale influențează și direcționează comportamentul echipei.

Poți face ceea ce eu nu pot face. Eu pot face ceea ce tu nu poți face. Împreună putem face lucruri extraordinare. (Maiza Tereza)
legea-comunicarii14.    Legea comunicarii– Interacțiunea alimentează acțiunea. Echipele eficiente au membri care discută în permanență unul cu altul. Comunicarea crește legătura dintre oameni și conduce o echipă spre succes.

Trebuie să învățăm să trăim impreuna ca frații sau vom muri cu toții prostește. (Martin Luthet King Jr)
leadership15.    Legea avantajului – Diferența dintre două echipe la fel de talentate este conducerea acestora. Managerul poate perfecționa o echipă și poate să-i ofere un avantaj. Poate face asta prin atragerea  în echipă a unor noi lideri talentați.

Nu este nevoie să fiți dumneavoastră liderul pentru a fi un lider în echipa dumneavoastră. Începeți prin a vă îmbunătăți abilitățile de conducere astăzi. (John Maxwell)

legea-moralului-ridicat16.    Legea moralului ridicat – Când câștigi nimic nu te afectează. Moralul ridicat contribuie la creșterea randamentului, a energiei și la emanciparea echipei. Atunci când legea moralului ridicat funcționează cum trebuie, liderul ridică moralul echipei iar echipa pe cea a liderului.

Când faci lucrurile cum trebuie, orice sacrificiu merită. Când sacrifici atât de mult și în cele din urmă te descurci bine, te simți minunat. (Kerri Strug)
legea-beneficiilor17.    Legea beneficiilor – Investițiile în echipă sunt recuperate în timp. Timpul, banii și efortul necesar pentru dezvoltarea echipei nu o schimbă peste noapte, însă dezvoltarea acesteia va da întotdeauna roade.

Se spune că fiecare călătorie începe cu prima etapă. A hotărî dacă oamenii din echipa dumneavoatră merită dezvoltarea unei echipe mai bine. Aceasta impune angajament. (John Maxwell)

Cele 17 legi ale muncii în echipă, de John Maxwell este o carte ce merită citită de toata lumea, cu atât mai mult de către manageri.

Lasă un răspuns